Förbättring av framkomligheten på campingplatser

Förbättring av framkomligheten på campingplatser

Många campingplatser ligger i skogsmiljö och det är viktigt att bevara känslan av att vara ett med naturen men samtidigt göra det möjligt för besökare att nå campingen. När en camping utökas med flera aktiviteter eller boplatser behöver man ofta avverka skog. För att detta ska göras på rätt sätt är det bra att anlita en kunnig firma för jobbet. Exempelvis var vi på en camping där vi såg ett företag som jag tror hette Stubbfräsning skåne som väldigt skickligt tog hand om alla stubbar efter de nerfällda träden. Just denna trädfällning var för att kunna erbjuda bättre bilväg till alla stugor då man har utökat antalet och det därmed är fler besökare. Denna camping hade även fler saker som verkligen var ett bra sätt att förhålla sig till naturen men ändå få till en modern camping. Så vad gör då en camping till en som både är i kontakt med naturen men ändå är lättillgänglig för besökare? Här är några av våra tips:

Hur mitt kök förändrades med en diskbänk i rostfritt stål

Hur mitt kök förändrades med en diskbänk i rostfritt stål

Har länge fantiserat om känslan av att ha ett eget restaurangkök, ett stort kök med rostfria ytor som bjuder in till matlagning. Varje besök i byggvaruhusen har ökat på min längtan. Precis nu i skrivande stund är drömmen äntligen verklighet. Det bästa beslut som jag tagit och jag vill dela den med er genom att berätta varför det är så bra. Rostfritt håller längre än något annat En diskbänk i rostfritt stål håller betydligt längre än många andra former, den suger inte åt sig vatten och sväller och flisar inte upp sig i kanter eller går sönder om du råkar tappa något på ytan. Utan den kommer behålla sitt utseende länge och ge en känsla av att vara ny länge. Den kraftiga egenskapen att kunna stå emot fläckar och korrosion är så underbart. Materialet som inte heller fattar eld ökar på brandsäkerheten i våra hem. Valet av material är också kostnadseffektivt då den kräver minimalt med underhåll och livslängden är långt mycket längre än en diskbänk i marmor eller porslin som snabbt kan skadas och missfärgas. Den största anledningen till att jag valde en diskbänk i rostfritt stål var förstås för hur snygg den är på plats. Rostfritt stål har enligt mig en elegant och modern estetik som omedelbart ger köket den stil som förmedlar vällagad mat. Oavsett om du letar efter något enkelt eller något mer genomarbetat med andra detaljer finns det massa olika alternativ på marknaden idag så det borde vara lätt att hitta något som passar även din smak. Eftersom rostfritt stål finns i olika färger och ytbehandlingar som nickel och krom kan du anpassa din nya diskbänk ännu mer. Med tillval och andra detaljer som kranar och handtag kan du sätta extra touch för att få fram din stil. En diskbänk i rostfritt stål kommer att Läs mer…

Nya reservdelar till bilen

Vinterdäck och pyssel med bilen

Tiden går snabbt och det känns som det endast är någon vecka sedan de sista gästerna på campingen checkade ut. Men nu har hösten tagit ett allt starkare grepp och temperaturen börjar så smått nära sig nollan på termometern. Och med kallare väder på igång så kommer ett hjulbyte till vinterdäcken på bilen allt närmare. Sagt och gjort, det var bara till att hoppa i mecka-kläderna och plocka fram domkraften och mutterknackaren och sätta igång. Jag började med framdäcken och det gick som på räls. När jag fick av höger bakdäck insåg jag dock omgående att både bromsklossarna och bromsskivorna hade gjort sitt. Inte mycket att göra mer än att ta tjuren vid och hornet och beställa nya reservdelar för ett komplett bromsbyte på bakhjulen. Egentligen inget konstigt i sig då ju bilen faktiskt hunnit med att rulla drygt 12 000 mil sedan vi köpte den ny och är det något man inte ska slarva med på sin bil så är det ju bildelar som däck och bromsar som är extra viktiga för säkerheten på vägen.

Sommaren 2022

Sommaren är över

Då var årets sommar över. Och vilken sommar det blev. Nästan lika bra och fin som 2021. Säsongen var fylld med härliga gäster och många skratt och fina minnen som kommer sitta kvar länge. Nu är hösten här och det innebär återställning och nermontering för vår del. Allt ska tvättas och rengöras och ställas undan för vintern i väntat på nästa år. Mycket jobb men också en paus för att ladda batterierna inför kommande säsong av gäster. Vi tacka alla som besökt oss under året och hälsar er alla välkomna till nästa år.

Nya tag och version 2.0 startar upp

Ny börjar vi om, men ändå inte. Guns Livs lever numera vidare fast i version 2.0. Ut med det gamla och inte med det nya. Vi firar redan idag för framtiden och vad den har att erbjuda. Våren är kommen och med den är snart värmen och sommarens härliga nätter här. Som vi har längtat. Igår regnade det som om himlen vore öppen. Idag är det bättre. Lite blåsigt men annars tittar solen fram ibland. Härligt och lovande. Gick en runda tidigt i morse. Vandrade lite planlöst men som så ofta förr hamnade jag nere vid havet. Stod där en stund och lyssnade på vågorna. Lyssnade på havets och njöt av den härliga luften som sveptes in över landet. Idag kommer att bli en bra dag. Nu är det dags att att gå ut och rasta min älskade hund på en runda. På återseende.