Många campingplatser ligger i skogsmiljö och det är viktigt att bevara känslan av att vara ett med naturen men samtidigt göra det möjligt för besökare att nå campingen.

När en camping utökas med flera aktiviteter eller boplatser behöver man ofta avverka skog. För att detta ska göras på rätt sätt är det bra att anlita en kunnig firma för jobbet. Exempelvis var vi på en camping där vi såg ett företag som jag tror hette Stubbfräsning skåne som väldigt skickligt tog hand om alla stubbar efter de nerfällda träden. Just denna trädfällning var för att kunna erbjuda bättre bilväg till alla stugor då man har utökat antalet och det därmed är fler besökare.

Denna camping hade även fler saker som verkligen var ett bra sätt att förhålla sig till naturen men ändå få till en modern camping. Så vad gör då en camping till en som både är i kontakt med naturen men ändå är lättillgänglig för besökare? Här är några av våra tips:

  • Avskärmning mellan stugor om möjligt. Gärna med naturmaterial och inte exempelvis ett staket. Det kan till exempel vara sanddyner eller buskar.
  • Alla skyltar i material och färg som passar in i omgivningen. De ska självklart synas men inte sticka ut som något annorlunda.
  • Färgen på stugorna i harmoni med omgivningen. Visst kan man välja andra färger men vill man få till den där riktiga naturkänslan är det bättre att välja dova färger som passar i naturen.
  • Vägar kan vara asfalterade vilket gör det både lättare att underhålla och lättare för besökare att ta sig fram till fots, cykel eller bil. Det är vad som är runtomkring som gör naturkänslan.
  • Inredning – glöm inte inredningen i stugorna. Låt samma harmoniska naturkänsla även genomgå inredningen i varje stuga.
  • Aktiviteter brukar ofta finnas på campingplatser för att roa barn och även vuxna under sitt besök. Ta gärna vara på naturen. Bygg till exempel en lekplats med skogen, eller en hinderbana som går genom skogen. Det finns mycket att leka med i naturen och endast fantasin sätter gränser.
Kategorier: LivetSemester